27 Ağustos 2013 Salı

Öğrenci Yemekleri - Fırında Tavuk

Fırında Tavuk

Malzemeler
3 adet patates
1-2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
Tavuk parçaları (but, kanat, göğüs ne isterseniz
1 yemek kaşığı salça
Kekik ve tuz, karabiber, pul biber
Yarım su bardağı sıcak su

Hazırlanışı;
Patatesleri,soğanı ve domatesleri soyup dörde bölüyoruz, sarımsakları da bütün bütün fırın poşetinin içine atıyoruz.Tavukları iyice yıkayıp fırın poşetine atıyoruz.Salçayı sıcak suda ezip yağı, tuzu ve kabarbiber ekleyip karıştırın, poşetin içine dökün. Poşeti kapatıp sosa bulanması için poşeti ters yüz edin bıçakla iki tane delik açın.200 derecede 30 - 35 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. 10dakika dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun :) yerken beni hatırlamayı unutmayın...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder